Modulair bouwen met het Isoblok bouwsysteem
Isoblok maakt bouwen beter
Ons bouwsysteem bestaat uit geïsoleerde bouwblokken met een focus op eenvoudigheid, duurzaamheid en kwaliteit. Dit is geen prefab maar een modulair bouwsysteem met blokken waar bijna alles mee mogelijk is. Prefab oplossingen voldoen niet altijd aan al je wensen of beperken je in mogelijkheden. Bouw modulair naar jouw wens, vrijwel alles is mogelijk als gevelbekleding.
Het bouwsysteem bestaat uit de binnenmuur, isolatielaag en buitenmuur die in zijn geheel wordt gebouwd. Het bouwen van de buitengevel bespaart zo een hoop tijd en kosten op de bouwplaats. De ruwbouw fase kan snel afgerond worden waardoor je wind en waterdicht met de afwerking aan de slag kan.
Met onze hoge isolatiewaardes is het systeem geschikt voor duurzame projecten zoals BENG, NOM, energie neutraal of passief huis. Daarnaast brengt ons bouwsysteem veel voordelen:


Voordelen voor de bouw:
- Licht om te tillen
- Makkelijk plaatsen
- Op maat te zagen
- Veilig in uitvoering
- Geen koudebruggen

Voordelen voor jouw huis:
- Brandwerend (A1)
- Geluidsisolerend
- Vochtregulerend
- Goed geisoleerd
- Gezond binnenklimaat

Voordelen voor de aarde:
- Energie besparend
- Recyclebaar
- Kost minder grondstoffen
- Kostenefficient
- Gaat heel lang mee
Kwaliteit en duurzaamheid
Als we kijken naar de toekomst van nieuwbouw krijgen kwaliteit en duurzaamheid een steeds grotere rol. Het isolerend vermogen van een gevel krijgt daarom steeds strengere eisen.
In Nederland wordt gekeken naar de Rc waarde die sinds 2021 moet voldoen aan Rc = 4,7 m2K/W. In Belgie wordt gebruik gemaakt van de K waarde, waarbij het warmteverlies gemeten wordt. Dit betekend dus hoe lager hoe beter en moet sinds 2021 voldoen aan maximaal K = 0,30 W/m2K.
Met een isolerend vermogen van Rc = 8,2 m2 K/W en een warmteverlies van K = 0,12 W/m2K voldoet ons bouwsysteem ruim aan deze eisen en bewijst klaar te zijn voor de toekomst.
Wat is cellenbeton
Cellenbeton staat ook bekend onder namen als gasbeton, porenbeton en Ytong. De naam cellenbeton komt van de ontelbare miniscule cellen met lucht, dit is ook waarom het materiaal zo licht is. Omdat het zo licht is heeft cellenbeton veel voordelen op de bouw. Cellenbeton blokken worden al steeds meer gebruikt op de bouw, van een klein badkamer wandje tot complete huizen.
De productie van cellenbeton heeft niet veel energie of schadelijke stoffen nodig. We maken we niet alleen de bouw beter maar ook het milieu en jouw huis natuurlijk. Ook is het volledig te recyclen, wij zien cellenbeton dan ook als het ideale bouwmateriaal voor een duurzame toekomst. Cellenbeton is naast milieuvriendelijk en recyclebaar ook nog eens geluidsisolerende, warmte-isolerend, waterdicht, brandwerend, accumulerend met een draagkrachtig vermogen.
Naast ons bouwsysteem kun je bij ons ook cellenbeton en alle benodigdheden kopen. Particulier of zakelijk, kleine of grote bestelling, voor cellenbeton ben je bij ons aan het juiste adres.
Droogstapelen of lijmen
Ons bouwsysteem heeft twee verschillende soorten bouwblokken: Legiso en Lijmiso. De namen zijn gebaseerd op de manier waarop gebouwd wordt met deze blokken. Legiso is een droogstapel systeem dat vaak wordt vergeleken met Lego blokjes, je legt ze gewoon op elkaar. De isolatie van de blokken zit iets hoger waardoor je ze op elkaar stapelen zonder gebruik te maken van lijm of mortel. Toch raden we aan om in de beginlagen en rondom kozijnen alsnog lijm te gebruiken.

Als twee blokken naast elkaar gestapeld zijn sluit de isolatie nog niet aan, daar gebruiken we de veren voor. De veer is een los isolatieblokje wat makkelijk tussen twee blokken in kan worden geplaatst. Zo vul je het gat en maak je de isolatielaag compleet.
De naam Lijmiso zegt het eigenlijk al, deze blokken worden op elkaar gelijmd. Hiervoor maken we gebruik van speciale cellenbetonlijm. Bij Lijmiso zit er dan ook geen hoogte verschil in het cellenbeton en het isolatiemateriaal. Aangezien droogstapel met Legiso makkelijker en sneller is krijgt dat vaak de voorkeur.
Echter is het niet in alle gevallen mogelijk om met Legiso te bouwen. Dit is afhakelijk van het bouwproject en de stabiliteit van de grond en woning. De keuze tussen Legiso en Lijmiso wordt dan ook gemaakt door een constructeur.
