Legiso bouwblokken

Contact opnemen

Legiso bouwblokken

Legiso is een samengesteld bouwblok wat bestaat uit isolatie (Kingspan kooltherm) en cellenbeton. cellenbeton is: geluidsisolerend, warmte-isolerend, brandwerend en accumulerend. Ook heeft cellenbeton een draagkrachtig vermogen.

Voor dit droogstapelsysteem is geen cellenbetonlijm nodig behalve de kimlaag zodat u vlak begint met het bouwen van de gevels. Dit is heel voordelig voor de bouwsnelheid en bent u niet afhankelijk van het weer. Of het nu regent of heel heet is, niets houdt het bouwen met Legiso tegen! 

Het bouwen met Legiso is zo eenvoudig dat het vergeleken wordt met speelblokken, de blokken kunt u zo op elkaar stapelen en hierna hoeft u alleen de tussenstukjes in te voegen om de laag compleet te maken.  Dit blok is de ideale samenstelling omdat u hiermee gemakkelijk de dragende binnen- en buitenmuur tegelijk neerzet.

De Rc waarde van Legiso is 8,2 m2 K/W wat ruim voldoet aan de huidige en aankomende kwaliteitseisen voor het bouwen. Met Legiso voldoet je bouw aan de eisen voor een BENG (bijna energieneutrale gebouwen) , wat sinds 2021 ook verplicht is in Nederland.