Nee zeker niet, we zijn er ook voor de professionele bouwers en architecten natuurlijk. Wil je eens kennis maken? Neem dan contact met ons op!
Vragen over Isoblok
Vragen over Cellenbeton
Vragen over Cellenbeton
Met Isoblok kunt u zelf uw eigen woning bouwen door gebruik te maken van ons innovatieve bouwsysteem. Wij leveren hoogwaardige isolatieblokken die eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden, waardoor u snel en efficiënt een energiezuinige woning kunt bouwen. Samen met onze partners begeleiden we u door het hele proces, van ontwerp tot oplevering.
Isoblok zelf bouwt geen woningen, maar wij leveren de bouwsystemen en materialen die essentieel zijn voor de constructie van uw vrijstaande woning. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor advies en begeleiding bij het bouwen van uw woning. Isoblok is zelf geen bouwer maar heeft genoeg kennis, ervaring en connecties in de bouwwereld om u verder te helpen. Samen met onze bouwpartners zorgen we ervoor dat uw project soepel verloopt, van planning tot realisatie.
Villabouw is absoluut mogelijk met het Isoblok bouwsysteem. Het systeem biedt de mogelijkheid om luxe, op maat gemaakte villa’s te bouwen met een hoge mate van energie-efficiëntie en duurzaamheid. U kunt een villa ontwerpen die perfect aansluit bij uw levensstijl, woonwensen en estetisch ontwerp.
Ja, het is mogelijk om een twee-onder-een-kapwoning te bouwen met het Isoblok bouwsysteem. Dit systeem maakt het gemakkelijk om woningen te bouwen die voldoen aan hoge isolatie-eisen, wat leidt tot lagere energiekosten en een aangenaam binnenklimaat voor beide huishoudens. Hiervoor wordt een speciale zogehete woningscheidende wand ontwikkeld. Dit is een speciale wand die als centrale binnenmuur tussen 2 woningen wordt gebouwd.
Op de pagina met alle detailtekeningen vindt je de detailtekeningen hiervan onder Funderingsdetail 04
Ja, met het Isoblok bouwsysteem is er binnen vrijwel elk bestemmingsplan wel een oplossing te vinden. Wij vragen altijd om tekeningen zodat wij constructief mee kunnen kijken of het mogelijk is om te werken met Legiso of Lijmiso. In bepaalde gevallen is een combinatie ook mogelijk. Ons systeem is flexibel en kan worden aangepast aan de eisen en beperkingen van het betreffende bestemmingsplan, waardoor u de woning kunt realiseren die u voor ogen heeft.
Met Isoblok producten kunt u zowel zelf bouwen als een professional inschakelen, afhankelijk van uw ervaring en de complexiteit van het project. Onze bouwsystemen zijn ontworpen om eenvoudig in elkaar te zetten, wat het mogelijk maakt voor doe-het-zelvers om kleinere projecten zelf uit te voeren. We bieden gedetailleerde installatiehandleidingen en ondersteuning om u te helpen.
Grotere of complexere projecten, zoals een vrijstaande woning of een villa, kunnen ook nog steeds zelf gebouwd worden. Vaak gaat dit wel in samenwerking met een aannemer die zorgt ervoor dat het project aan alle bouwvoorschriften voldoet en de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd. Bij Isoblok raden we aan om uw bouwproject in eigen regie te houden en bij de werkzaamheden waar nodig een betrouwbare aannemer uit eigen omgeving erbij te betrekken.
Ja, met Isoblok kunt u zelf uw huis ontwerpen! Met ons modulaire bouwsysteem kunt u alles precies op maat maken en heeft u ook de complete vrijheid in afwerkingen. Ons bouwsysteem biedt veel flexibiliteit in ontwerp, zodat u een woning kunt creëren die volledig aan uw wensen voldoet. U kunt samenwerken met een architect om uw ideeën uit te werken, en wij ondersteunen u bij het vertalen van uw ontwerp naar een bouwbaar plan met onze Isoblok bouwblokken.
Op de pagina met alle detailtekeningen vindt je de detailtekeningen hiervan onder Funderingsdetail 04
Het bouwen met Isoblok gaat aanzienlijk sneller dan traditionele bouwmethoden. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw project, kan de bouwtijd variëren van enkele weken tot enkele maanden. Om een beetje een inzicht te geven: 8 rechte blokken zijn al 1m2. En dan spreken we over binnenmuur, isolatielaag en buitenmuur tegelijk. Vergelijk dat maar eens met traditioneel of andere bouwmethoden. Dankzij de eenvoudige montage van onze isolatieblokken kunt u rekenen op een kortere bouwtijd, zonder in te boeten op kwaliteit of duurzaamheid.
De kosten van het bouwen van een huis met Isoblok variëren afhankelijk van het ontwerp, de grootte van de woning en de gekozen afwerking. Over het algemeen is bouwen met Isoblok kostenefficiënter vanwege de snellere bouwtijd en lagere energiekosten op lange termijn. Voor een nauwkeurige prijsopgave raden we aan om contact op te nemen voor een offerte op maat, gebaseerd op uw specifieke wensen en eisen.
Traditionele bouw verwijst naar de klassieke manier van bouwen waarbij een huis of gebouw op locatie, steen voor steen, en meestal met bakstenen of beton, wordt opgebouwd. Dit proces is vaak tijdsintensief en vereist veel handwerk. Traditionele bouwmethoden maken gebruik van materialen zoals baksteen, hout, en cement, en de constructie gebeurt meestal in verschillende fasen, waarbij elke fase pas kan beginnen als de vorige is afgerond.
Modulair bouwen is een moderne bouwmethode waarbij een gebouw wordt samengesteld uit vooraf gefabriceerde modules of onderdelen, die in een fabriek worden geproduceerd en vervolgens naar de bouwplaats worden getransporteerd. Deze modules worden op locatie in elkaar gezet, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Modulaire bouw biedt flexibiliteit in ontwerp en kan worden gebruikt voor zowel tijdelijke als permanente constructies, waarbij de kwaliteit vaak hoger ligt door de gecontroleerde productieomgeving.
Passief bouwen is een energiezuinige bouwmethode die erop gericht is om gebouwen te creëren die minimale energie verbruiken voor verwarming en koeling. Dit wordt bereikt door middel van hoogwaardige isolatie, luchtdichtheid, en geoptimaliseerde oriëntatie van het gebouw, zodat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van zonnewarmte. Passieve huizen hebben vaak geen traditioneel verwarmingssysteem nodig en kunnen aanzienlijk besparen op energiekosten, terwijl ze een comfortabel binnenklimaat bieden. Met het Isoblok bouwsysteem is het ook mogelijk om passief te bouwen. Meer informatie over passief bouwen vindt je op passiefbouwen.nlÂ
Systeembouw is een bouwmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van geprefabriceerde bouwonderdelen die in een fabriek worden geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats worden gemonteerd. In tegenstelling tot traditionele bouw, waarbij alle onderdelen ter plaatse worden gebouwd, worden bij systeembouw elementen zoals muren, vloeren en daken van tevoren gemaakt volgens een standaard ontwerp.
Dit zorgt voor een snellere bouwtijd, minder afval en een hogere bouwkwaliteit doordat de productie onder gecontroleerde omstandigheden plaatsvindt. Systeembouw is flexibel en kan worden toegepast op zowel woningen als grotere gebouwen.
Een bouwkavel kunt u vinden via verschillende kanalen:
1. Lokale Gemeente: Veel gemeenten hebben bouwkavels beschikbaar die ze aanbieden voor particuliere woningbouw. U kunt contact opnemen met de gemeente waar u wilt bouwen om te informeren naar beschikbare kavels.
2. Vastgoedwebsites: Er zijn diverse websites, zoals Funda en Bouwkavelsonline, waar u bouwkavels kunt zoeken die te koop staan in Nederland. U kunt filters instellen op locatie, grootte en prijs om geschikte kavels te vinden.
3. Projectontwikkelaars: Sommige projectontwikkelaars bieden bouwkavels aan in nieuwe woonwijken of uitbreidingsprojecten. Het is de moeite waard om contact op te nemen met ontwikkelaars in de regio van uw interesse.
4. Makelaars: Een lokale makelaar kan u ook helpen bij het vinden van een geschikte bouwkavel. Zij hebben vaak kennis van de markt en toegang tot kavels die mogelijk nog niet openbaar zijn.
5. Veilingen: Soms worden bouwkavels geveild, bijvoorbeeld door gemeenten of banken. Dit kan een interessante optie zijn als u op zoek bent naar een koopje, maar het vereist wel een goede voorbereiding en kennis van het veilingproces.