Nieuws

Cellenbeton blokken lijmen

Als u een structuur bouwt met gasbeton of gasbetonstenen, verschilt het proces van dat van het leggen van gewone bakstenen en cementblokken. Terwijl mortel traditioneel wordt gebruikt voor sterkte en nivellering op de eerste laag (bekend als de kimlaag), moet aparte gasbetonlijm worden gebruikt in alle volgende lagen om elk blok goed op zijn plaats te bevestigen. Het lijmen van gasbetonblokken is niet moeilijk; volg gewoon enkele eenvoudige instructies en uw project zal snel vorm krijgen!

Als u gasbetonblokken wilt bevestigen, is het essentieel dat u de juiste profielen gebruikt. Deze moeten eerst met lijm of spijkers worden bevestigd en vervolgens op de vloer worden geplaatst.

Hoe werkt cellenbeton lijmen?

De speciale cellenbetonlijm wordt geleverd in poedervorm en moet worden gemengd met water voor een optimaal gebruik. Om te bevestigen dat de pasta goed gemengd is, maakt u een insnijding en als deze niet onmiddellijk weer samensmelt, weet u dat de lijm klaar is!

  1. Het maken van de lijm hoeft maar één keer te gebeuren en kan dan enkele uren duren. Het is dus zaak niet te veel lijm in één keer te maken, want die kun je niet bewaren tot morgen – als je later meer nodig hebt, maak je gewoon wat meer.
  2. Om het bloklijmen te beginnen, mengt u uw lijm en zorgt u ervoor dat deze gelijkmatig wordt verdeeld tot een dikte van twee millimeter. Gebruik vervolgens een lijmkam om de kant-en-klare pasta op elk droog gasbetonblok aan te brengen tot een gladde laag. Met deze stap voltooid, kunt u nu verder gaan met de bouw van uw gewenste project!
  3. Zorg ervoor dat u de lijm zowel op de bovenkant als op de verticale zijden van aangrenzende blokken smeert, zodat ze aan de zijkanten met elkaar worden verbonden.
  4. Voordat de lijm de kans krijgt om uit te harden, kunt u na het verlijmen van twee blokken het beste snel de uitpuilende lijm wegwerken. Wij helpen u ook graag met tips voor het werken met cellenbeton.

Onze website geeft essentieel advies over hoe men succesvol kan bouwen met cellenbetonblokken – van scheidingswanden en tot complete gevels. Elke stap is onderverdeeld in een gemakkelijk te volgen gids die zelfs beginners snel kunnen oppakken. Als u vragen heeft die verder gaan dan wat hier staat, neem dan contact met ons op en we helpen u graag!